יום שישי, 6 בדצמבר 2013

סלט מבושל של ירוקים של חורף. פשוט. כי לעיתים פשוט זה הכי טוב. 


מצרכים:

א. שניים עד שלושה צרורות של תרד. רצוי תרד טורקי. אפשר גם להוריד מכמות התרד ולהוסיף כרוב ניצנים/ אספרגוסים/כרוב שחור/ רדישיו ואפילו חסה. (כמובן שאז מבשלים כל ירק בנפרד בגלל זמני בישול שונים). 

ב. סיר עם שלושה ליטרים של מים רותחים, אליהם מוסיפים מיץ מחצי לימון גדול ובשל, או מאחד קטן (ומי שאוהב יותר שיוסיף לפי הטעם), רבע כפית שבבי פלפל צ'ילי (אפשר לוותר...), שיני שום פרוסות דק מלפחות חצי ראש שום, מעט מלח  ו 2-3 כפות שמן זית מאיכות משובחת. 

ג. נותנים לכל החומרים,  למעט הירקות, לרתוח רתיחה עדינה במשך כחמש דקות לערך ואז מוסיפים את הירקות הירוקים. שוב: במידה ומבשלים כמה סוגים, אז לכל אחד זמן בישול אחר. במידה וזה תרד, אז לחלוט לחצי דקה וזהו.
 ד. להוציא בכף מחוררת, יחד עם השומים ולהניח בצלחת. 

ה. לפזר מעט שמן זית עדין מעל (פיקואל או לצי'אנו עדיפים) ואם צריך להוסיף מלח, אז מעט מלח ים אטלנטי.  


פשוט. 

הוספתי לימונים ננסיים

גם בריא יכול להיות טעים מאוד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה