יום שבת, 11 בינואר 2014

מתכון פשוט לבוקר מאושר של שבת בבוקר.

עצה קטנה ממני, איך לעשות את הבוקר לכזה שיעלה מכם חיוכים.

התעוררו בנחת. אין למה למהר. מה שהיה היה. מה שהווה הווה ומה שיהיה יהיה. 

מיתחו איברים לצדדים, התהפכו בנחת מצד לצד ותרשו לעצמכם להישאר עוד כמה דקות במיטה (כל זאת , כמובן, במידה ואתם גרושים והילדים בדיוק אצל ההורה השני/ רווקים/ הילדים בגיל שאתם צריכים להתחנן שיישארו בבית ולא אצל חברים/ בטעות עדיין ישנים. כל השאר...מתנצל מראש...).

הוציאו עצמכם מן המיטה, לבשו בגדים נוחים וצאו "לחצר האחורית" שלכם- יער קרוב, פארק בעיר, גבעה מוריקה מלאה בפרחים. לי יש את הגלבוע במרחק שיפוד ממני.
 
אחרי הבישול, הריבה מתקררת בצלחת...
סגרו את הפלאפון, טיילו בשבילים וגם איפה שאין כאלה (כי כמו בחיים, כשמעיזים ללכת במקומות הלא מסומנים, דווקא שם לעיתים, מוצאים את הדברים הכי נפלאים).

כשאתם חוזרים, קלו לעצמכם פרוסות לחם משובח, שילפו את צנצנת הריבה הבייתית (תמיד עדיף כזו שעשיתם בעצמכם, אבל לא ממש מוכרחים ואפשר לקנות אחת משובחה), חיתכו מן החמאה פרוסה יפה
ועשו לכם קפה או תה כפי שאתם אוהבים.

מירחו מן החמאה שכבה הגונה על הקלי (שם מצחיק קצת ללחם אפוי,לא?), שימו עליה מן הריבה הבייתית ונגסו בהנאה.

ואז תשתקו עם עצמכם ופשוט תודו לאלוהים  או לכל מי שאתם רוצים,על ההנאות הקטנות של החיים.


מתכון לריבת תפוזונים:

א. גשו לעץ התפוזונים שבחצר, או זה של השכן (אל תשכחו לבקש יפה, למרות שיש הטוענים שמים גנובים תמיד יותר מתוקים) או חנות הפירות הקרובה אליכם. הביאו קילו של תפוזונים יפים , מוצקים ובעלי צבע כתום מעט כהה. אם לא קטפתם מעץ שאתם מכירים ואתם לא בטוחים, שיטפו קודם היטב בסבון והשרו במעט מי חומץ כדי להוריד את הריסוסים והשעווה שעוטפת אותם. אם אתם מכירים, פשוט שיטפו כמה פעמים במים. אם יש לכם לימונים ננסיים, זה הזמן להוסיף כעשרה מהם.

ב. חצו את התפוזונים לחצי (וככה תלמדו סבלנות מהי), הכניסו לסיר עם מים והביאו לרתיחה. לאחרי, סננו את המים וחזרו על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית, סננו את המים.

ג. הניחו את התפוזונים בסיר יחד עם רבע כוס מיץ תפוזים (יש ששמים חצי כוס), חצי קילו סוכר (יש ששמים יותר...) ומכאן כל צירוף של תבלינים שעולה על רוחכם:
ענפי תימין טריים, מעט אורגנו טרי, עלי דפנה, ענף קטן של רוזמרין, מקלות קינמון, ציפורן, תרמילי הל או כוכב אניס (בזהירות איתם...מאוד דומיננטיים), מקל ווניל, פרוסת ג'ינג'ר טרי, מעט זעפרן ואפילו גרגירי פלפל שחור...  טוב, לא הכל יחד, כן?!! צירוף של שניים מהם יספיק (קינמון ווניל, טימין וציפורן, הל וגי'נג'ר, כוכב אניס ועלה דפנה, ועוד ועוד...)

ד. הביאו לרתיחה ותנו להם לבעבע קלות במשך חצי שעה עד 45 דקות. מדי עשר דקות ערבבו הכף עץ סיבוב או שניים.

בתיאבון...


לפעמים מוטב לשתוק ולהודות לאלוהים

4 תגובות:

  1. נראה טוב! לא בא לי טוב תפוזונים. אילו פירות אחרים טובים גם כן? אפשר פומלה? אתי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אתי. אפשר מכל פרי הדר, אבל הטכניקה שונה. מפומלות אפשר לעשות מהקליפות

      מחק
  2. הסיפור.. הקלי החמאה והריבה ..
    מקסים .. ומגרה בטרוף ..

    השבמחק